Hermelín v župánku

Aktualizováno: úno 3

Čas od času je třeba si udělat nějakou pořádnou chuťovku. Co třeba hermelín nebo camembert v župánku? Tedy v kabátku z listového těsta, není to nic složitého a věřte mi, že výsledek stojí za to a navíc to i krásně vypadá. Když do něj dáte karamelizovanou cibulku posunute toto jednoduché jídlo zas o kus výš (cibulka - máslo, javorový sirup, tymián, jablečný ocet - nechte na pánvičce zkaramelizovat, chvilku to potrvá, ale výsledek je famózní).

Doba přípravy: pečení cca 20 min

Recept:

2 hermelíny (nejlepší jsou smetanové, jsou krásně krémové)

1 balení listového těsta chlazeného

tymián,

barevný pepř

2 červené cibule

1 lžíce javorového sirup

1 lžíce jablečeného octa

1 stroužek česneku trošku hrubozrnné soli

trošku černuchy na posypání

Hermelíny rozřežu napůl, vydlabu vnitřek a v misce ho smíchám s rozmarýnem a barevný pepřem, česnekem,naplním zpět to hermelínů, dám karamelizovanou cibulku a přiklopím. Pokud chcete, můžete si dovnitř vložit kvalitní šunku. Z listového těsta vykrojím 2 kruhy, asi o 1 cm větší průměr než je hermelín. Na jednu placku těsta položím hermelín, okolo potřu rozšlehaným vejcem a zakryju druhou plackou z těsta, pořádně spojím, okraje můžete jakoby zarolovat, potřu vejcem, posypu hrubozrnnou solí a tymiánem a peču na 180°C cca 20 min.


Dobrou chuť

29 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše