Dršťková z hlívy

Dršťkovou buď milujete nebo nenávidíte. Já jí miluju, už od dětství, nechávala jsem si dršťky vždycky na konec :o) Tentokrát jsem zkusila svou milovanou polévku udělat z hlívy, je to rychlejší a hlavně voňavější verze, odpadne vám zápach z vaření drštěk :o)

Doba přípravy: cca 20 min

Recept :

500 gr hlívy ústřičné

500 ml zeleninového vývaru 1 velká cibule

4 stroužky česneku

1 lžíce ghi

1 lžička kmínu 1 lžíce mleté červené papriky

1 lžíce drcené majoránky

1 lžíce maďarské gulášové pasty (koupíte u nás skoro všude)jíška na zahuštění - pokud tedy chcete zahušťovat


Na lžíci ghi orestuji nadrobno nakrájenou cibulku, nechám zesklovatět. Nakrájím hlívu na kostičky, přidám k cibuli. Orestuji až hlíva chytí trošku barvu. Přidám nastrouhaný česnek, krátce zarestuji, zasypu majoránkou, kmínem, paprikou, přidám paprikovou pastu, vše promíchám a zarestuji. Zaliju vývarem a vařím cca 10 min do změknutí hlívy. Dochutím solí a pepřem. Pokud se vám zdá polévka málo hustá, můžete jí zahustit jíškou.


Dobrou chuť

10 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019