Dršťkovou buď milujete nebo nenávidíte. Já jí miluju, už od dětství, nechávala jsem si dršťky vždycky na konec :o) Tentokrát jsem zkusila svou milovanou polévku udělat z hlívy, je to rychlejší a hlavně voňavější verze, odpadne vám zápach z vaření drštěk :o)
Doba přípravy: cca 20 min
Recept :
500 gr hlívy ústřičné
500 ml zeleninového vývaru1 velká cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce ghi
1 lžička kmínu1 lžíce mleté červené papriky
1 lžíce drcené majoránky
1 lžíce maďarské gulášové pasty (koupíte u nás skoro všude)jíška na zahuštění - pokud tedy chcete zahušťovat
Na lžíci ghi orestuji nadrobno nakrájenou cibulku, nechám zesklovatět. Nakrájím hlívu na kostičky, přidám k cibuli. Orestuji až hlíva chytí trošku barvu. Přidám nastrouhaný česnek, krátce zarestuji, zasypu majoránkou, kmínem, paprikou, přidám paprikovou pastu, vše promíchám a zarestuji. Zaliju vývarem a vařím cca 10 min do změknutí hlívy. Dochutím solí a pepřem. Pokud se vám zdá polévka málo hustá, můžete jí zahustit jíškou.
Comments