top of page

Božský vaječný koňak

Aktualizováno: 3. 2. 2021

Božský není jenom Kája, ale troufám si říct i můj vaječný koňak. Dělám ho už léta a dávky se neustále zvyšují, každý ho po mě chce a mě většinou žádný nezbyde. Tak nebudu hamyžná a podělím se s vámi o dost jednoduchý recept. I když věřím, že každý má svou božskou variantu ;o)


Doba přípravy: cca 15 min

Recept:

500 ml tučné smetany 33%

500 ml tučného mléka

8 žloutků

1 plechovka salka (dávám Tatra)

1 vanilkový lusk - tedy zrníčka

500 ml tuzemáku


Oddělím žloutky od bílků do silno stěnného hrnce, rozmíchám je (cukr nepřidávám, salko je podle mě až dost sladké), vyškrábnu lusk a zamíchám, přidám smetanu a mléko a rozmíchám, vliju salko a vše znovu řádně rozmíchám. Dám na sporák a zahřívám, míchám, nesmí se vařit, pár bublinek ale ze dna vzejít může. Odstavím a míchám. Dám zchladit celý hrnec, já si napustím dřez studenou vodou a do toho hrnec postavím, občas promíchám. Pak vliju rum a je hotovo. Když přelévám do lahví používám jemné sítko, aby výsledek byl opravdu hladký.


Tak na zdraví.

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

ebook pic.jpg

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

ebook pic2.jpg

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019

bottom of page