top of page

Čočkové aglio olio e peperoncino


Tuhle super jednoduchou a rychlou kombinaci miluju. Nemám moc ráda italské jídlo, tohle je ale výjimka, která se skládá pouze z pár ingrediencí, ale asi právě v tom je ten vtip. Já používám čočkové těstoviny, ale vy si samozřejmě použijte ty, které máte nejraději. Tak s chutí do toho a za chvilku máte hotovo.


Doba přípravy: cca 15 min

Recept:

1 hrnek čočkových těstovin

4 stroužky česneku

1/2 hrnku oliv oleje

1/2 lžičky chilli vloček

1 hrst petržele

sůl, pepř

parmezán

Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Čočkové jsou velmi rychle hotové. V pánvy si rozehřejte oliv oil, dejte raději na mírný plamen, aby na vás olej neprskal. Přidejte nasekaný nebo prolisovaný česnek, chilli, nechte společně zezlátnout, pozor, česnek nespálit, zhořknul by, proto opakuji mírný plamen :o) Nakonec vmíchám petržel a hněd těstoviny. Promíchám a servíruji s parmezánem.

Dobrou chuť

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page